Olen alkanut tulla siihen tulokseen, että Naamakirja on nykyajan viheliäisin keksintö ja sen tarkoituksena ei ole pitää yhteyttä ja löytää vanhoja tuttuja vaan hehkutella omalla elämällä ja sen erinomaisuudella... Ja erityisesti niillä loputtomilla raskaus- ja vauva-uutisilla. Osa porukasta ilmoittaa onnen uutiset ennen kuin ollaan edes "turvallisemmilla vesillä" ja voi sitä hehkutusta ja niitä kommentteja - yök!!! Viimeisen keskenmenon saatuani aloin blokkaamaan tiettyjen henkilöiden kirjoituksia, kai sitä saa itseään suojella, jottei tarvitse jatkuvasti lukea hehkutusta vauva-ajasta. Siinä sitten on kiva miettiä, että olisi itselläkin samanikäinen, jos asiat olisivat menneet toisin. Onnittelu on myös välillä melko vaikeaa ja tekee kipeää, mutta olen tehnyt siitä teknisen suorituksen ja kirjoitan nykyisin hyvin koruttomasti ja tunteettomasti. En lisäile hymiöitä ja sydämiä, itseasiassa pelkkä "Onnea!" on ihan paras vaihtoehto. Ja välillä sen voi jopa kopsata jostain ketjun aiemmasta kommentista niin ei tarvitse itse edes naputella. Ainahan voisi tietysti jättää onnittelematta, mutta pienissä piireissä se kyllä huomattaisiin, joten on parasta yhtyä onnittelijoihin jottei kiinnitä turhaa huomiota. Sen verran kipeä asia tämä on, etten halua siitä sellaisten ihmisten tietävän, jotka saattaisivat olla jopa vahingoniloisia. Niitäkin löytyy.

Aina välillä pieni piru minussa nostaa päätä ja mietin, mitähän porukka ajattelisi, jos itse päivittelisin esim. tähän tapaan: "Nega tuli, eli epäonnistunut hoito taas takana. Rahaa paloi noin 3000e ja pakkaseen ei jäänyt mitään. Tästä pitäisi taas jatkaa elämää." tai näin: "Eilen vielä kaikki hyvin, tänään masuasukilla ei enää sydän lyö. Sydämeni itkee verta." Minkähänlaisia kommentteja irtoaisi? Tai mitä jos ei onnittelisikaan raskaus- ja vauva-uutisten kommenteissa vaan läväyttäisi sinne pari faktaa elämästä, tilastotietoja keskenmenosta tms. Tai ihan vain omasta elämästäni. No niin, eihän niin sovi tehdä, pitää vain noudattaa normeja ja jaksaa onnitella ja hymistellä. Tuskin kukaan kuitenkaan kirjoittelee päivityksiään ajatellen, että loukkaanpa samalla jotain lapsettomuushoidoissa räpiköivää surkimusta tai juuri keskenmenon saanutta ikuista epäonnistujaa, mutta silti, yhtä paljon ne satuttavat.

JK: Lisään vielä yllävuodatettuun muiston eräästä erittäin kurjasta päivityksestä, kun eräs tuttava, joka oli jonkin aikaa aiemmin hehkuttanut naamakirjassa alkuraskaudestaan, päivitteli statukseensa kuinka vietti iltaa viiniä nautiskellen. Se jos mikä pisti vihaksi. Tämä henkilö oli siis niin onnekas, että oli raskaana ja sitten kehtasi riskeerata tulevan lapsen terveyden alkoholilla. Surullista. Lisäksi lapsella on jokin sairaus. Ei se nyt varmaan sitten siitä viinistä aiheutunut, mutta kuitenkin, miksi ihmiset juovat yhtään mitään ollessaan raskaana, kun hyvin tiedetään, että se on aina sikiölle haitallista.